Vijf producenten en negen filmmakers uit Noord-Nederland zijn geselecteerd voor het film ontwikkeltraject Het Beloofde Land, dat onder meer diversiteit en inclusiviteit wil bevorderen.

Het project, gefinancierd door het Nederlands FilmFonds en gecreëerd door Screen Talent NL, wil de regionale filmproductie versterken en de diversiteit en inclusiviteit in het Nederlandse filmlandschap bevorderen. Ook makers en producenten uit Limburg en Noord-Brabant konden zich aanmelden.

In de komende maanden zullen de geselecteerde producenten en filmmakers uit de in totaal vijf provincies 16 scenario’s ontwikkelen, waaruit uiteindelijk drie korte en twee mid-length films worden geproduceerd. Deze zullen in 2024 in première gaan. Er waren 63 filmplannen ingediend.

https://dvhn.nl/cultuur/film/Het-Beloofde-Land-geeft-boost-aan-Noord-Nederlandse-film-28244392.html