Kijktip –  FryslânDOK ‘Rûzje wyn’

De driedelige FryslânDOK-serie ‘Rûzje wyn’ (Fluister wind) is een zoektocht naar poëzie. Filmmaker Ester Eva Damen verbindt haar herinneringen aan Friesland met het werk van de eigentijdse dichters en performers Tsead Bruinja, Nynke Laverman en Elmar Kuiper. Vanaf 18 februari zijn de documentaires rondom het maakproces van de korte films en de interviews met de Friese dichters te zien bij NPO2 en Omrop Fryslân.

Klik hier voor de trailer.

Lees de volledige kijktip via deze link.

Kijk hier voor meer programma’s van FryslânDOK.

Foto 1: Danser Sabrina Huth in ‘As de fisken’ i.s.m. Nynke Laverman – Beeld: Bert Oosterveld

Foto 2: Janneke Boonstra in ‘Hok fan Rou’ i.s.m. dichter Tsead Bruinja – Beeld: Bert Oosterveld


Sjochtip – FryslânDOK ‘Rûzje wyn’

De trijedielige FryslânDOK-serie ‘Rûzje wyn’ (Fluister wind) is in syktocht nei poëzy. Filmmakker Ester Eva Damen ferbynt har oantinkens oan Fryslân mei it wurk fan de eigentiidske dichters en performers Tsead Bruinja, Nynke Laverman en Elmar Kuiper. Fan 18 febrewaris ôf binne de films te sjen by NPO2 en Omrop Fryslân.

Klik hjir foar de trailer.

Lês de folsleine sjochtip fia dizze link.