Read more about the work Añoranza by Ester Eva Damen

Dit jaar studeren negen studenten af aan de UvA als Master Artistic Research . In de kunstruimte New Dakota tonen een weekeinde lang hun werk. Negen zeer verschillende presentaties in een compacte expositie. De curator was Suzanne Sanders.

De titel van de korte expositie is ‘Please fold me here, do not tear.’ Een curieuze titel. je kunt er meer over lezen in de tentoonstellingstekst op de website van new Dakota. Mijn vraag op weg naar de opening van deze show was ‘levert artistic research (heel) ander resultaten dan de kunstpraktijk zonder wetenschappelijk onderzoek? Tenslotte doen veel kunstenaars onderzoek zonde het research te nomen. Ik heb die vraag na het zien van de expositie niet kunnen beantwoorden. Misschien is het meer de selectie. Kunstenaars met expressief schilderwerk of spontane sculpturen zijn er niet.

Deelnemende kunstenaars.
Jesse Brinkerhof (visual artist), Ester Eva Damen (filmmaker and visual artist), Anouk Hoogendoorn (writer and visual artist), Sabrina Huth (dancer), Andrea Knezović (visual artist), António Mesquita Cartaxo (aural researcher), Christine van Royen (visual artist), Hanna Steenbergen-Cockerton (visual artist), Sara-Lot van Uum (visual artist).

Links.
New Dakota – Please fold her – do not fear.