SAHARA
Korte film; S16; 10'; 2007

Scenario: Ester Eva Damen
Regie: Ineke Houtman

De premiere van Sahara vond plaats tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht in het kader van NPS kort! 2007.

Intimiteit van een bed, een onverkreukeld jongenslichaam. Laura, eind veertig, werkzaam bij de rechtbank, een aantrekkelijke vrouw, al getekend door de tijd, wordt wakker op een entresol van een studentenkamer. Ze probeert zo snel mogelijk in stilte te verdwijnen, maar wordt bij de deur teruggeroepen door Thomas, student medicijnen. Hoewel zij weinig reden ziet de pijnlijke situatie langer te rekken, maakt hij een ontbijt voor haar, en nodigt hij haar uit hem drie vragen te stellen in ruil voor drie vragen die zij zal moeten beantwoorden. Ze tasten elkaar hiermee af en komen tot een vorm van intimiteit.

Wanneer heb jij voor het laatst vreselijk lekker gevreeen- vraagt hij haar. Wat vond je eigenlijk van me toen je me gisteren zag - vraagt zij hem. Tenslotte biecht ze hem op dat ze praktisch om de hoek woont, getrouwd is en een zoontje heeft van negen. Het spel lijkt hiermee voorbij te zijn, maar in plaats van haar te begeleiden naar de voordeur, neemt hij haar mee naar het platte dak. Van hieruit kan ze tot haar verrassing haar eigen achtertuin zien. Thomas stopt Laura een steentje in haar zak en geeft haar een antwoord op haar laatste vraag: Wat zal ik hem vertellen?

Een korte film over een ontmoeting waarbij beide partijen anders zijn dan ze op het eerste gezicht lijken. Een oplossing wordt er niet geboden maar een beweging is gemaakt - door Thomas wordt voor Laura een verandering mogelijk.

Cast: Renee Fokker en Jelle de Jong
Uitvoerend Producent: Koji Nelissen
Camera: Richard van Oosterhout
Geluid: Roberto van Eijden
Montage: Michiel Reichwein
Producenten: Jan van der Zanden en Wilant Boekelman
Co-productie: Nederlands Fonds voor de Film / NPS /
Waterland Film & TV
Lengte: 10 minuten
Formaat: Cinemascope
Gedraaid op: Super 16 mm